myflex.gr

Σουβλάκι με γαρίδες

Υλικά

Για τις γαρίδες σουβλάκι

10 τεμάχιο/ια γαρίδες μεγάλες χωρίς το κέλυφος

10 τεμάχιο/ια καλαμάκια για σουβλάκι

Ελάχιστο ελαιόλαδο

Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λίγο αλάτι

Λίγο μάραθο

Για το ντρέσινγκ

1 τεμάχιο/ια λάιμ, ξύσμα και χυμό

1/2 τεμάχιο/ια πορτοκάλι κατά προτίμηση σαγκουίνι, χυμό

1/2 τεμάχιο/ια πιπεριά τσίλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 σκελ. σκόρδο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

Σάλτσα sweet chilli

Λάιμ

Μαγιονέζα νηστίσιμη

Χρόνος εκτέλεσης
14 λεπτά
Εκτέλεση
1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις διαπερνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκι.
2
Περνάμε το καλαμάκι αρχικά στην ουρά της γαρίδας και καταλήγουμε στο τέλος του σώματος.
3
Κρατώντας σταθερό το καλαμάκι με το ένα χέρι, πιέζουμε τη γαρίδα με το άλλο, ώστε να τρυπήσει σωστά από την ουρά προς το κεφάλι.
4
Ραντίζουμε τις γαρίδες σουβλάκι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και μάραθο.
5
Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.
6
Ψήνουμε το σουβλάκι γαρίδας για 2′ από κάθε πλευρά.
7
Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο και τις περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ.
8
Για το ντρεσινγκ Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τρίβουμε το φρέσκο τζίντζερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ,το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τρίβουμε το σκόρδο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης