myflex.gr

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο

Υλικά

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

πιπεριά τσίλι, με ή χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη πολύ καλά και στραγγισμένη

αβοκάντο, μέτριο, κομμένο σε κυβάκια

αλάτι

πιπέρι

50-70 γρ. χυμό λεμονιού

500 γρ. τόνο, φρέσκο, κομμένο σε κυβάκια 5-8 χιλ.

50 γρ. ελαιόλαδο

φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα

σπανάκι baby

 

 

Χρόνος εκτέλεσης
Time
Εκτέλεση
1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την κάππαρη, το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. από τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. 
2
Προσθέτουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
3
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. 
4
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. 
5
Σερβίρουμε πάνω στο σπανάκι ή στη σαλάτα που έχουμε επιλέξει και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου. 
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης