myflex.gr

Τοφού Γύρος

Υλικά
  • 400γρ τοφού (στεγνωμένο και κομμένο σε λωρίδες)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές σόγια σως
  • 2 πίτες ή αραβικές πιτούλες για σερβίρισμα
  • Σαλάτα (αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, κόκκινο κρεμμύδι) για γαρνίρισμα
Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Στεγνώστε το τοφού με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία και κόψτε το σε λωρίδες.
2
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι, την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το τοφού και ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί με το μίγμα των μπαχαρικών.
3
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το τοφού για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
4
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά.
5
Σερβίρετε το τοφού μέσα στις πίτες με τη σαλάτα και, αν θέλετε, λίγο χούμους ή σάλτσα γιαούρτι.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης