myflex.gr

Τορτίγια με κιμά και λαχανικά (Mexican Food)

Υλικά

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πίτα tortilla (ολικής ή λευκή, 40-50 g)
  • Λίγα φύλλα μαρουλιού
  • 2 κ.σ. κιμά με λαχανικά (65 g)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (κιλότο ή νουά)
  • 300 ml Nutriyummy Sauce Italian Bolognese
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 300 g βρασμένα κόκκινα φασόλια
  • 55 g βρασμένος αρακάς
  • 100 g καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Αχνίζουμε τον κιμά σε κατσαρόλα για 7-10 λεπτά και προσθέτουμε τη Nutriyummy Sauce Italian Bolognese. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
2
Σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και την κόκκινη πιπεριά με το λάδι μέχρι να μαραθούν.
3
Αναμειγνύουμε τα λαχανικά με τον κιμά και προσθέτουμε τον αρακά, τα φασόλια και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά.
4
Στην πίτα tortilla, τοποθετούμε 2 φύλλα μαρουλιού και 2 κ.σ. κιμά με λαχανικά.
5
Διπλώνουμε την τορτίγια και σερβίρουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης