myflex.gr

Τραχανότο με Φέτα Light

Υλικά
  • 110 γρ. τραχανά, ξινό
  • 450 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 150 γρ. φέτα light, θρυμματισμένη
Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και τον αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
2
Μόλις βράσει ο ζωμός, αδειάζουμε μέσα τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, για 5 λεπτά.
3
Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
5
Τέλος, σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με τυρί φέτα light.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης