myflex.gr

Tuna rice bowl

Υλικά

1 κονσ. τόνου 80 γρ. σε νερό

½ φλιτζ. ρύζι μπασμάτι

1 κουτ. γλυκού λάδι

1 φύλλο δάφνης

φλούδα λεμονιού και χυμός από μισό λεμόνι

1 πιπεριά

1 καρότο

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 αγγούρι

2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light

1 κουτ. γλυκού σος σόγιας

λίγο άνηθο

φύκια νόρι (προαιρετικά)

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Πλένουμε καλά το ρύζι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε μία κατσαρόλα με το λάδι.
2
Σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα προσθέτουμε το νερό (περίπου 2,5/1 αναλογία νερού ρυζιού), το φύλλο δάφνης, τη φλούδα λεμονιού και λίγο αλάτι.
3
Το αφήνουμε σκεπασμένο χωρίς να ανακατέψουμε για 15’ περίπου μέχρι να πιει τα περισσότερα νερά. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το αγγούρι και το καρότο και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
4
Βάζουμε τον τόνο αφού τον σουρώσουμε και τη σος μας (από μαγιονέζα, μουστάρδα, σος σόγιας, λεμόνι) και ανακατεύουμε.
5
Τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το ρύζι και σερβίρουμε προαιρετικά με φύκια Nori.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης