350 γρ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του
- 280 γρ. τυρί ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ. βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ελαφρώς χτυπημένα
- 1μιση φλ. ζάχαρη καρύδας
- 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 3/4 κ.γ. baking powder
- 1/3 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1μιση κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για το σιρόπι
- χυμό από 2 λεμόνια (λίγο λιγότερο από 1/3 του φλιτζανιού)
- 3 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρη καρύδας