myflex.gr

Vegan σαλάτα με πλιγούρι, καρύδια και ρόδι

Υλικά
  • 250γρ πλιγούρι
  • 1 ψητή μελιτζάνα
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 3 καρότα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα ρόκας 
  • 10γρ καρύδια 
  • 1 πορτοκάλι 
  • 1/2 ρόδι σε σποράκια
  • 1κ.σούπας λάδι
Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
Κόβετε τα λαχανικά σε λωρίδες και τα ψήνετε σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.
2
Παράλληλα ετοιμάζετε το πλιγούρι, προσθέτετε περίπου 1 λίτρο καυτό νερό και το αφήνετε να μουλιάσει και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Το στραγγίζετε καλά.
3
Αναμιγνύετε τα ψητά λαχανικά, το πλιγούρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη ρόκα, τα καρύδια, το πορτοκάλι και το ρόδι.
4
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, λάδι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης