myflex.gr

Vegan Τσουρέκι

Υλικά

Υλικά για το προζύμι

9 γρ. ξηρή μαγιά

20 γρ. ζάχαρη

50 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

150 γρ. χλιαρό γάλα αμυγδάλου άγλυκο

Υλικά για τα τσουρέκια

80 γρ. ζάχαρη

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

120 γρ. γάλα αμυγδάλου

100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

120 γρ. ηλιέλαιο

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαστίχα

4-5 σπόρους κάρδαμο

Άλλα υλικά

50 γρ. γάλα αμυγδάλου για άλειμμα

3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Χρόνος εκτέλεσης
70 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ξεκινάμε με το προζύμι. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το χλιαρό γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαγιά να για 10 λεπτά.
2
Προχωράμε με τη ζύμη. Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
3
Κοπανάμε σε γουδί τη μαστίχα, και 1/2 κ.γ. ζάχαρη. Ρίχνουμε τα σπασμένα αρωματικά στο μπολ με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το αλεύρι και το υγρό μείγμα στον κάδο της κουζινομηχανής και αφήνουμε τα υλικά να ζυμωθούν για περίπου 20 λεπτά.
5
Μαζέυουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο του σπιτού για 1-1,5 ώρα ή στον φούρνο (στους 50οC / αντιστάσεις / μπολ με νερό στον πάτο του φούρνου) για 20 λεπτά.
6
Μόλις φουσκώσει και τριπλασιαστεί η ζύμη την μεταφέρουμε σε έναν καθαρό πάγκο και τη χωρίζουμε στα δύο. Χωρίζουμε το ένα κομμάτι σε τέσσερα κομμάτια και τα πλάθουμε σε ίσες λωρίδες σε σχήμα πλεξούδας.
7
Αλείφουμε τα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με αμύγαλο φιλέ.
8
Ψήνουμε τα τσουρέκια σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 30 λεπτά.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης