myflex.gr

Υγιεινά Γεμιστά: Κοτόπουλο και Πλιγούρι σε Τέλεια Ισορροπία

Υλικά
  • 2 ντομάτες 
  • 2 πιπερίες
  • 30 γρ ελαιόλαδο (3κ.σ)
  • ½ σκόρδο 
  • ½ κρεμμύδι 
  • 150 γρ κιμά κοτόπουλο
  • 50 γρ πλιγούρι 
  • 130 γρ νερό 
  • -1κ.σ πελτέ ντομάτας 
  • Αλάτi
  • Πιπέρι
  • Μαιντανο
Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
2
Κόβουμε το επάνω μέρος της ντομάτας και της πιπεριάς και αδείαζουμε το περιεχόμενο τους σε 2 ξεχωριστά μπόλ(γιατί το περιεχομενο της ντομάτας θα το χρησιμοποιήσουμε στην πορεία), προσέχοντας να μην τις τρυπήσουμε κατά λάθος και φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε.
3
Ζεσταίνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
4
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά στην κατσαρόλα μέχρι να καραμελώσου.
5
Προσθέτουμε το κιμάστην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά- ανακατέβοντας παράλληλα.
6
Αφου παρει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε το πλιγούρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
7
Προσθέτουμε 80 γρ νερό και το περιεχόμενο της ντομάτας.
8
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι το πλιγούρι να είναι σχεδόν έτοιμο και να έχει εξατμιστεί όλη η υγρασία.
9
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό.
10
Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, και ρίχνουμε καπο πάνω τους 10 γρ. ελαιόλαδο.
11
Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές, τις ντομάτες, και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί
12
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι 50 γρ. νερό, τον πελτέ ντομάτας ή την σως, 10 γρ. ελαιόλαδο, και περιχύνουμε τα γεμιστά.
13
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και οι πιπεριές.
14
Το γευμα μας είναι ετοιμο για σερβίρισμα
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης