myflex.gr

Υγιεινό Cheesecake

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη
  • 1/3 κούπα λιωμένο λάδι καρύδας

Για τη γέμιση:

  • 2 κούπες κάσιους, βρασμένα
  • 1/2 κούπα λεμόνι χυμό
  • 1/3 κούπα καρύδας λάδι, λιωμένο
  • 1/3 κούπα αγαύη ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κούπα νερό, αν χρειαστεί
Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
2
Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη και συμπαγή βάση.
3
Βράζουμε τα κάσιους για περίπου 10 λεπτά.
4
Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, το λιωμένο λάδι καρύδας, το γλυκαντικό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
5
Αν είναι πολύ πηκτό, προσθέτουμε λίγο νερό.
6
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση.
7
Καλύπτουμε το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης