myflex.gr

Υγιεινό Κέικ

Υλικά
  • Ξηρά Υλικά:
    • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 1 κ.γ. baking powder
    • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • Υγρά Υλικά:
    • 120 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
    • 170 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 120 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • Προαιρετικά:
    • 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
    • 50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα
Εκτέλεση
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
2
Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ (περίπου 20-22 εκ.) και αλευρώστε ελαφρώς για να μην κολλήσει η ζύμη.
3
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αφρατέψουν.
4
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά.
5
Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και την κανέλα.
6
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν.
7
Αν επιλέξετε, προσθέστε τα καρύδια ή τη σοκολάτα και ανακατέψτε.
8
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και απλώστε ομοιόμορφα.
9
Ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
10
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
11
Πασπαλίστε με άχνη καρύδας ή αλείψτε με λίγο μέλι πριν το σερβίρισμα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης