- Ξηρά Υλικά:
- 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- Υγρά Υλικά:
- 120 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 170 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 μεγάλα αυγά
- 120 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- Προαιρετικά:
- 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
- 50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Αλμυρές αυγοφέτες με αβοκάντο
1 μικρό αυγό 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κουρκουμά 1 φέτα ψωμί ολικής με προζύμι (50γρ) ½ ώριμο αβοκάντο (80γρ) ½