myflex.gr

Ζελέ με γιαούρτι

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

2 φακελάκια ζελέ μπανάνα

1 instick με γεύση μπανάνα

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%

Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα
Εκτέλεση
1
Φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και έπειτα τοποθετούμε σε ρηχή φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
2
Σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό ρίχνουμε τα 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα και το instick με γεύση μπανάνα και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
3
Αναμιγνύουμε το μίγμα αυτό με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
4
Σε μια φόρμα ρίχνουμε το ζελέ φράουλα σε κομμάτια και από πάνω το μίγμα γιαουρτιού και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
5
Αφού παγώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιάτο κόβουμε και σερβίρουμε.
6
Φυλάσσετε στο ψυγείο.
7
Δίαιτα με γιαούρτι : Γιατί να το εντάξω στη διατροφή μου ; Το γιαούρτι παρασκευάζεται μέσω της ζύμωσης 2 βακτηρίων, χάρη στα οποία οφείλονται οι ευεργετικές του ιδιότητες. Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο υψηλής βιολογικής αξίας, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες καθώς αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμινών συμπλέγματος Β, μαγνησίου και βιταμινών Α και D (κυρίως τα εμπλουτισμένα) Τα οφέλη του γιαουρτιού Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου μέσω των ενεργών βακτηρίων, τα οποία αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας, επιδρούν θετικά στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων και προστατεύουν τον οργανισμό από γαστρεντερικές διαταραχές ή προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα ή μόλυνση από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού αντίστοιχα. Προστατεύει από κολπικές μολύνσεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού. Βοηθά στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών και προσφέρει ένας «τείχος» προστασίας έναντι της οστεοπόρωσης. Το ασβέστιο που εμπεριέχεται στο γιαούρτι προστατεύει τα οστά, ειδικότερα σε συνδυασμό με την βιταμίνη D. Προσφέρει μια πολύ καλή εναλλακτική πηγή ασβεστίου στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και αυτό γιατί κατά την διαδικασία μετατροπής του γάλακτος σε γιαούρτι, η λακτόζη έχει την τάση να μειώνεται σε ποσοστό περίπου 20% με 30%. Μέσω μελέτης που έγινε φάνηκε πως ασκεί θετική επίδραση στην μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο και το ορθό. Βοηθά στην κακοσμία του στόματος, απομακρύνοντας βακτήρια που ζουν στη γλώσσα. Η περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο βοηθά στο μεταβολισμό του λίπους και στην μείωση του σωματικού βάρους. Παρότι μέσα από έρευνες φάνηκε πως το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως το μηχανισμό με τον οποίο γίνεται. Το γιαούρτι λοιπόν είναι ένα τρόφιμο με υψηλή βιολογικής αξίας και καλό είναι να μην λείπει από το καθημερινό μας διαιτολόγιο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης